Fagmann på visning

Fagmann på visning
Fagmann på visning

Noen mener ja, noen mener nei.

BMTF: Ta med fagmann på visning!

Hvor utrolig det enn høres ut: I enkelte takstforbund frarådes det å ta med fagmann på visning. Dette er på den ene side forståelig; Er man skeptisk til eget produkt (takstrapport), så fraråder man å ta med fagmann på visning. En fagmann på visning kan i verste fall avsløre at takstmannen som har laget en eller annen form for boligsalgsrapport ikke har utført noen god jobb. På den annen side vil en dyktig fagmann avsløre om det er en kvakksalver som har levert rapporten. Vi tar poenget med å ikke ha med fagmann på visning. Men vi kjøper det ikke. På disse sidene vil du finne en dyktig fagmann på visning.

Fagmann = Takstmann?

Nei, en fagmann er nødvendigvis ikke det samme som en takstmann. I vår terminologi er en BMTF-takstmann det samme som en fagmann. EN BMTF-takstmann er en mester i byggfag som kan både teori og praksis. En BMTF-takstmann har opparbeidet seg den praktiske erfaringen gjennom flere år med restaurering, ombygging, riving, nybygg og reparasjoner. I tillegg har en BMTF-takstmann gjennomgått kurs i tilstandsanalyse av bolig ved Mesterskolen.

Norsk familieøkonomi:ta med fagmann på visning

Norsk familieøkonomi oppfordrer kjøper til å være grundig og tålmodig. Dette er den største investeringen du gjør. Ta i bruk de hjelpemidlene du kan. Skal du kjøpe en eiendom til flere millioner kan et par tusenlapper være vel anvendte penger. Nå er det ikke slik at en fagmann på visning går rundt å borer huller i vegger på en visning. Det vil si, en skjult feil/mangel vil være en skjult feil/mangel selv om fagmannen har vært der. En BMTF-takstmann vil også kunne bistå med å anslå priser for utbedringer og tilpasninger du skulle ha behov for.

Kort oppsummert: Ta med fagmann på visning!