Troms og Finnmark

Takstmann Troms og Finnmark
AltaFinnsnesHammerfest
HarstadHonningsvågKirkenes
LakselvSenjaTromsø
VadsøVardøUtdanning


Dyktig takstmann

En dyktig Takstmann i Troms og Finnmark er som regel en byggmester som har gjennomgått kurs i tilstandsanalyse ved Mesterskolen, og deretter har blitt medlem av Byggmestrenes Takseringsforbund.

Selv om du ikke finner en BMTF-takstmann akkurat i ditt område på disse sidene, er det flere takstmenn som store geografiske områder. Det er med andre ord ikke noe i veien for å ringe en Takstmann i Troms, Alta, Hammerfest, Harstad, uansett hvor du har bolig. Trenger du en takstmann i Troms, så trenger du en takstmann i Troms. En BMTF takstmann er en fagmann garanti.

Tidligere var det ganske normalt at en takstmann hadde et minimum av utdannelse. Det kunne være gymnaset, eller generell studiekompetanse i tillegg til et kurs i taksering. Det var egentlig nok. En takstmann skulle bare angi en verdi og måle hvor stor boligen er. Takstmannen satte egentlig bare en pris på boligen.

I dagens marked stilles det strengere krav til en takstmann, fordi flere og flere eiendomsmeglere krever en tilstandsrapport for boliger som skal selges. Dermed er det blitt helt annerledes krav til en takstmann. En takstmann må være byggekyndig. Dette gjelder uansett om man er en Takstmann i Troms, Alta, Hammerfest, Harstad, eller andre områder.